De basisgedachte van oefentherapie Cesar is dat er een ideale manier van bewegen bestaat en dat iedereen goede houding- en bewegingsgewoontes kan ontwikkelen.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Kenmerkend voor oefentherapie Cesar is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.
Via gerichte oefeningen en training wordt u zich bewust van uw dagelijkse bewegingen in huis, op het werk en tijdens hobby/sport.

 

Lees meer

De oefentherapeut Cesar neemt eerst een anamnese af (vraaggesprek) waarin vastgesteld wordt wat uw hulpvraag is. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek waarin gekeken wordt hoe de kwaliteit van bewegen is tijdens het dagelijks leven, werk, sport en hobby. Vervolgens wordt er gekeken naar de voorwaarden om tot goed bewegen te komen zoals: spierkracht, spierlengte, coördinatie en beweeglijkheid. Op basis van de uitkomst van het onderzoek wordt samen met u een behandelplan opgesteld.
De therapeut geeft die oefeningen waardoor u lichaamsbewust wordt en zo zelfstandig uw bewegingspatroon kan bijsturen en u zelf verantwoordelijk wordt voor uw gezondheid. Er wordt tevens aandacht gegeven aan het inslijten van de nieuwe bewegingsgewoonten in het dagelijks bewegen zodat het effect van de therapie op lange termijn behouden blijft.
U krijgt ook oefeningen als huiswerk mee zodat u sneller resultaat zult boeken. De oefeningen worden in uw meegebrachte schrift opgeschreven zodat u precies weet wat u moet doen en er ook later nog in terug kunt kijken.

ADRES

Joure:
Sluisdijk 30-7, 1e etage
8501 BZ Joure

St Nicolaasga:
Stationsstraat 1
Doniahiem 1e etage
8521 JT St.Nicolaasga

 

CONTACT INFO

Telefoon: 0513-416465
06-10132691

Web: www.cesartherapiejoure.nl